zaterdag 15 december 2012

Urban Sketching in Midden Amerika

Van de zomer ben ik op rondreis geweest door Costa Rica, Nicaragua en Panama. Super mooi, maar niet veel tijd om te tekenen tussen het bezoeken van national parken, spotten van dieren, salsa dansen en zip-lining hoog boven de boomtoppen was er niet. Maar met enige vertraging hier de resultaten:

Vanuit Nederland is er helaas geen rechtstreeks verbinding met Costa Rica, de meest gebruikte route is om via de US te reizen, in ons geval via Houston, Texas.

Ons hotel in San José lag mooi centraal en vanaf onze kamer hadden we uitzicht op het levendige plein naast het Theatro Nacional.

Van Costa Rica gingen we door naar Nicaragua, naar het koloniale plaatsje Granada, met veel mooie kerken en felgekleurde huisjes.

Van Nicaragua, weer terug naar Costa Rica en vanuit Costa Rica door naar Panama, naar het eiland Bocas del Toro. Vanaf het café naast ons hotel hadden we dit uitzicht. Gekleurde huisjes met daken van golfplaten en de was, met hier een geinig reggaehoedje,  buiten aan de lijn.


Vanuit Panama terug naar Costa Rica; Cahuita. Na een forse wandeling in het Cahuita National Park was een stop voor verse fruit juice in dit café wel nodig. Het fruit lag in ieder geval mooi uitgestald voor de tekening.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten