zaterdag 6 juli 2013

Selfies

Vorige week zag ik op TV een item over 'selfies', het zelfportret met de smartphone, voor profielfoto's etc. Het is een echte trend, vooral onder sterren, en er kwamen wat tips voorbij over hoe je een goede selfie moest maken. Ik heb met verbazing zitten kijken, want alle foto's die ik ooit van mijzelf heb gemaakt met de telefoon of gewone camera nog in de hand waren nooit zo heel flatteus. Doe mij maar een camera met afstandsbediening of zelfontspanner en een fotostudio met softbox en reflectiescherm. Mooi zacht licht, gecontroleerde witbalans. Alles om zo mooi mogelijk op de foto te staan. Misschien was het item bedoeld voor mensen van rond de 20, waarbij flatteus licht nog niet zo belangrijk is? Maar dan nog....tenzij je hele lange armen hebt is de foto toch van behoorlijk dichtbij met een groothoekeffect waardoor je gezicht toch iets vervormd. Ook niet fraai. En dan nog heel praktisch....het is bijna onmogelijk om én mijn telefoon vast te houden en tegelijk op dat knopje te drukken. En al helemaal niet als je de foto staand wilt maken, wat voor portretten toch het meest gangbaar is.

Goed....als het een trend is, ben ik van de partij. En misschien ligt het gewoon aan mij.  Dus toch aan de slag met de telefoon. Het ene kiekje nog vreselijker dan de andere. Nee, heel blij word ik hier niet van. Tot ik een ingeving had. Instagram! Al is je foto nog zo vreselijk, instagram maakt van iedere foto toch iets leuks:

selfie: zelfportret met smartphone 1

selfie: zelfportret met smartphone 2
Misschien hadden ze dat er op TV nog even bij moeten zeggen. Voor mij de volgende keer toch maar in de studio met softbox en reflectiescherm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten