vrijdag 17 januari 2014

Bibberkunst

In het nieuwe jaar zijn we met de tekenles fris aan de slag gegaan met modeltekenen. En met live model, dus best lastig nog. En je moet doorwerken, twintig minuten om een model te tekenen klinkt best lang. Maar dat valt behoorlijk tegen in de praktijk. En om wat losser te worden kregen we wat oefeningen zoals: teken de omtrek na zonder op het papier te kijken en zonder het potlood van het papier te halen. En om als je rechts bent, met links te tekenen en in mijn geval als linkspoot dus met rechts. Drama natuurlijk:

tekenen met je verkeerde hand

niet naar het papier kijken


De bovenste is met rechts, dat valt eigenlijk nog best mee. En de onderste is zonder kijken. Het gaf wel aanleiding tot wat gefoeter. Want wat moet je hier nu mee? Mooi gaat het natuurlijk nooit worden. Maar totdat je met de volgende 'normale' tekening begint. Je hebt ineens veel meer gevoel voor de vormen en de details. En je kan veel losser tekenen. Toch weer die rechter hersenhelft geactiveerd. Met o.a. het volgende resultaat:

snelle model schets

Gek hoe dat soort oefeningen dus heel goed blijken te helpen, al is het maar om een beetje los te komen. Helaas gaan we nu met onze eindopdracht starten, ik had nog best even door willen gaan met model tekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten